Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Εγκαταλειμμένο σύστημα ακουστικών κατόπτρων


126917501_fbdba0dc72_o
Το Denge είναι η πρώην τοποθεσία Royal Air Force, κοντά στο Dungeness, στο Kent της Αγγλίας. Είναι περισσότερο γνωστό για τα πρώτα πειραματικά ηχητικά κάτοπτρα που βρίσκονται ακόμα στην περιοχή.
ears3
Τα κάτοπτρα κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1920 ως πειραματικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα εισερχόμενα αεροσκάφη. Αρκετά, ήταν χτισμένα κατά μήκος της νότιας και ανατολικής ακτής, αλλά το συγκρότημα στο Denge είναι το καλύτερα διατηρημένο. Αποτελείται από τρία ακουστικά κάτοπτρα, το καθένα αποτελούμενο από έναν ανακλαστήρα σε σχήμα ημισφαιρίου.
dungeness-30ft-1
126917843_477899940e_o
Τα ακουστικά κάτοπτρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για την ανίχνευση των αεροσκαφών του εχθρού πριν αυτά γίνουν ορατά. Τα ηχητικά κύματα θα συγκεντρώνονταν προς ένα κεντρικό σημείο, όπου υπήρχε ένα μικρόφωνο. Ωστόσο, η χρήση τους ήταν περιορισμένη και τα αεροσκάφη έγιναν σύντομα πιο γρήγορα. Επίσης, ήταν δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των πολιτικών αεροσκαφών και τον πολεμικών, αλλά και των προπορευόμενων πλοίων.
ears8
Γρήγορα, έγινε άνευ αξίας, λόγω της εφεύρεσης του ραντάρ το 1932. Το πείραμα εγκαταλείφθηκε και τα κάτοπτρα πλέον αποσυντίθενται με τα χρόνια.

View Larger Map
Μπορείτε να δείτε την τοποθεσία και στο Google map.

View Larger Map

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου